Italiaans gerechtje hier! πππ Zo lekker, percies of je bij de echte Italiaan zit...ππ€ Maar dan gezonder en met veel meer groenten.π Krijg je al honger? π
Italiaanse mozzarellaballetjes met tomatencompote en courgetteslierten ππππ€
Ingrediënten (voor 2 personen) π
-250 g kalfsgehakt
-1 kleine sjalot, fijngesneden
-2 teentjes knoflook, fijngesneden
-Verse basilicum, fijngehakt
-Zwarte peper en een snuifje zout
-1 plak mozzarella, in stukjes
-3 el pesto
-2 rijpe tomaten, gepeld en in partjes
-1 el balsamicoazijn
-1 handje verse oregano, fijngehakt1 courgette, in slierten gesneden
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Meng het gehakt met de sjalot, 1 teentje knoflook en wat basilicum. Breng op smaak met peper en zout.
3. Vorm 2 grote gehaktballen. Maak in het midden een kuiltje en vul dit met mozzarella en een beetje pesto. Sluit het kuiltje en vorm mooie ballen.
4. Leg de balletjes in een ovenschaal en bak ze 20 minuten in de oven.
5. Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit het andere teentje knoflook. Voeg de tomatenpartjes, balsamicoazijn en oregano toe. Laat de saus 8 minuten zachtjes inkoken en breng op smaak met peper en zout.
6. Maak courgetteslierten met een spiralizer of mandoline. Bak ze kort in olijfolie en kruid met peper en zout.
7. Serveer de gevulde gehaktballen met de courgetti, tomatencompote en een lepeltje pesto.
Geniet van je italiaanse maaltijd, die veel lekkerder is als dat stuk pizza! ππ€π
π€Recept à la Sandra Bekarri (@sandrabekkari)
Reactie plaatsen
Reacties