Italiaanse mozzarellagehaktballetjes met tomatencompote en courgetteslierten

Gepubliceerd op 24 juni 2025 om 21:13

Italiaans gerechtje hier! πŸ‘ŒπŸ•πŸ Zo lekker, percies of je bij de echte Italiaan zit...πŸ˜‹πŸ€Œ Maar dan gezonder en met veel meer groenten.πŸ˜‰ Krijg je al honger? 😁

Italiaanse mozzarellaballetjes met tomatencompote en courgetteslierten πŸ˜‹πŸπŸ•πŸ€Œ

Ingrediënten (voor 2 personen) πŸ‘‡

-250 g kalfsgehakt

-1 kleine sjalot, fijngesneden

-2 teentjes knoflook, fijngesneden

-Verse basilicum, fijngehakt

-Zwarte peper en een snuifje zout

-1 plak mozzarella, in stukjes

-3 el pesto

-2 rijpe tomaten, gepeld en in partjes

-1 el balsamicoazijn

-1 handje verse oregano, fijngehakt1 courgette, in slierten gesneden

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Meng het gehakt met de sjalot, 1 teentje knoflook      en wat basilicum. Breng op smaak met peper en            zout.

  3. Vorm 2 grote gehaktballen. Maak in het midden         een kuiltje en vul dit met mozzarella en een beetje         pesto. Sluit het kuiltje en vorm mooie ballen.

  4. Leg de balletjes in een ovenschaal en bak ze 20           minuten in de oven.

  5. Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit het           andere teentje knoflook. Voeg de tomatenpartjes,        balsamicoazijn en oregano toe. Laat de saus 8               minuten zachtjes inkoken en breng op smaak met         peper en zout.

  6. Maak courgetteslierten met een spiralizer of               mandoline. Bak ze kort in olijfolie en kruid met            peper en zout.

  7. Serveer de gevulde gehaktballen met de courgetti,           tomatencompote en een lepeltje pesto.

Geniet van je italiaanse maaltijd, die veel lekkerder is als dat stuk pizza! πŸ˜‰πŸ€ŒπŸ•

🀌Recept à la Sandra Bekarri (@sandrabekkari)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.